Екипировка за езда

deniris    преди 138 месеца
0
Екипировка за езда
Да имате подходяща екпипировка за езда е много важно, не е само въпрос за това да изглежда по-добре човек. Ако подцените екипировката рискувате да се върнете със синини на краката, да не може да се задържите добре на стремената и да паднете и коня да не ви се подчинява...

Панталони за езда и чапси

Панталони за езда или чапси ще ви предпазят от неприятните натъртвания, когато опасът и катарамата му допират до краката ви. Панталоните имат специално уплътнение, което пази седалището и прасците.
Чапсите представляват кожени калъфи, с които увивате крака и прасеца, като ги закачате на обувката и ги закопчавате.

Каска за езда

Каска - излишно е да обясняваме нейната необходимост и колко е важно да опазите главата си при падане от кон. Но понякога е възможно при някое движение коня да се вдигне на задните си крака и да удари главата си във вашата глава. Като цяло има много случаи (освен падане), в които е по-добре да сте с каска. Специално предназначените за езда, които се продават са идеалния вариант, защото имат и козирка, която пази от слънцето. Но ако нямате такава възможност и стандартните, които се използват при колоездене са опция, за да сте защитени.

По-долу изброените не са от първа необходимост, но ако сте се запалили да яздите помислете да си ги набавите.

Ръкавици - ще предпазят ръцете ви от протъркване с юздата и топлят в по-студени зимни дни.

Обувките - Обувките трябва да са удобни, така че да влизат лесно в стремето и да не засядат в него. При лош избор на обувки, които засядат в стремето рискувате да ви се случи кошмарно падане, от което не може да се отскубнете.
При ограничен бюджет може да изберете подходящи обувки и без да са специално за езда. В магазините за езда се продават и ботуши, които пробвайте внимателно, ако се спрете на този вариант, защото понякога може да бъдат изключително трудни за обуване и събуване и да не са подходящи за вас.

Шпори - ако сте начинаещ почти сигурно е, че шпори не са ви необходими, защото рискувате вашият кон да тръгне силно и внезапно и да не успеете да го овладеете.

Нагайка - пръчката, с която понякога жокеите приканват коня. Дали ви е необходима зависи изцяло от коня как е обучен.

Ездата е спорт, в който сте заедно с друго живо същество, което има своите мисли, чувства и реакции. Необходимо е време да свикнете един с друг и когато се опознаят достатъчно добре конят и ездача това не е само спорт, а истинско вълшебно преживяване.
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.